Luovaa testailua kehitystä vauhdittamaan...

 

Jokaiselle taiteilijalle tulee aikoja, jolloin muusat näyttävät hänet jättäneen, eikä kehitys kulje askel askeleelta eteenpäin vaan taaksepäin. Ihan sama kuinka yrität, tunnet epäonnistuvasi. On aika ryhtyä kokeilemaan uusia menetelmiä, uusia materiaaleja, ihan mitä tahansa periaatteella: otetaan mitä on, annetaan virrata, leikitään! Näin inspiraatio taas palaa ja joskus voit löytää itsestäsikin asioita joista et tiennytkään... 

Tässä joitakin testejäni viimeaikaisilta leikkikentiltä... 

Testejä akvarellivärein synteettiselle "paperille" nimeltään Lanavanguard...

Olen aina halunnut kokeilla synteettistä "paperia" nimeltä YUPO; sitä vain on vaikea Euroopasta löytää. Mutta nytpä löysin korvikkeen jota halusin heti testailla: Lanavanguard synteettinen "paperi". Kokemus akvarellimaalauksesta ei paljon auta, nimittäin vesi ja värit jäävät lillumaan materiaalin pinnalle, ja kestää aikansa kunnes vesi on haihtunut - sehän ei voi imeytyä minnekään. Sillä aikaa pigmentit tekevät temppujaan ihan itsekseen: syntyy kummallisia muotoja, jännittäviä pintakuvioita... Jos pidät niistä voit myöhemmin yrittää jatkaa kuvan tekemistä. Ongelma on, että seuraava kostea siveltimenveto pesee myös ensimmäisen värikerroksen pois tosi helposti. Ja hyvä puoli on, että näin voit pestä tarkoituksella pois osan, tai jopa koko pinnan! Tässä muutamia tuloksia leikkikentältäni - tosi haastetta kontrollifriikille! 

Kokeilinpa narutekniikkaa vesiväreillä...

Löysin tämän supernopean tekniikkalajin internetistä, ja pitihän sitä kokeilla. Inspiroivaa! Sopisi hyvin vaikka onnittelukorteiksi...?