Luovaa testailua kehitystä vauhdittamaan...

 

Jokaiselle taiteilijalle tulee aikoja, jolloin muusat näyttävät hänet jättäneen, eikä kehitys kulje askel askeleelta eteenpäin vaan taaksepäin. Ihan sama kuinka yrität, tunnet epäonnistuvasi. On aika ryhtyä kokeilemaan uusia menetelmiä, uusia materiaaleja, ihan mitä tahansa periaatteella: otetaan mitä on, annetaan virrata, leikitään! Näin inspiraatio taas palaa ja joskus voit löytää itsestäsikin asioita joista et tiennytkään... 

Tässä joitakin testejäni viimeaikaisilta leikkikentiltä... 

Testejä akvarellivärein synteettiselle "paperille" nimeltään Lanavanguard (YUPO) ...

Olen aina halunnut kokeilla synteettistä "paperia" nimeltä YUPO ja löysin vastaavan nimeltää Lanavanguard. Tässä vesi ja väripigmentit jäävät lillumaan materiaalin (polypropyleeni) pinnalle, ja kestää aikansa kunnes vesi on haihtunut. Sillä aikaa tapahtuu ihmeitä: syntyy kummallisia muotoja, jännittäviä pintakuvioita... Jos pidät niistä voit myöhemmin yrittää jatkaa kuvan tekemistä. Seuraava kostea siveltimenveto tosin pyyhkäisee aikaisemman värikerroksen pois. Hyvä puoli on taas, että näin voit pestä tarkoituksella pois osan, tai jopa koko pinnan! Jotkut YUPO-akvarellini ovat jo läpäisseet seulan, osallistuneet kansainvälisiin näyttelyihin ja sujahtaneet Portfoliooni. Tässä näytän vain eri tyyppisiä koepaloja. 

Kokeilinpa narutekniikkaa vesiväreillä...

Löysin tämän supernopean tekniikkalajin internetistä, ja pitihän sitä kokeilla. Inspiroivaa! Sopisi hyvin vaikka onnittelukorteiksi... tai yhteiseksi puuhaksi lasten / lastenlasten kanssa. Innostus on taattu! 

Encaustik-mehiläisvahamaalaus...

Tätä antiikkista tekniikkaa voidaan nykyisin käyttää modernein välinein , periaate on kuitenkin sama: mehiläisvahaa + pigmenttiä + lämpöä. Sulatan värin maalausraudan pohjaan ja silitän sen nopeasti korttipohjalle. Toistaiseksi kokeiluni ovat rajoittuneet pienikokoisiin  mielikuvitusmaisemiin. Ei sovi kontrollifriikeille! 

Linopiirroksia ...

Pitihän se arvata että linopiirroksiakin oli kokeiltava, kun kerran sitä kuulemma jo lapsille opetetaan - itse jäin siitä aikoinaan paitsi mutta koskaanhan ei ole liian myöhäistä oppia uusia taitoja.

Nyt on markkinoilla perinteisen kovan linolevyn rinnalla helpommin työstettävää SoftCut -materiaalia. YouTube ja Google antoivat neuvoja auliisti, joten mukava oli aloittaa (kunhan materiaalit ja työkalut oli ensin hankittu). Marraskuu 2019 ja ensimmäiset opinnäytteet...ihan  omin päin