Luovaa testailua kehitystä vauhdittamaan...

 

Jokaiselle taiteilijalle tulee aikoja, jolloin muusat näyttävät hänet jättäneen, eikä kehitys kulje askel askeleelta eteenpäin vaan taaksepäin. Ihan sama kuinka yrität, tunnet epäonnistuvasi. On aika ryhtyä kokeilemaan uusia menetelmiä, uusia materiaaleja, ihan mitä tahansa periaatteella: otetaan mitä on, annetaan virrata, leikitään! Näin inspiraatio taas palaa ja joskus voit löytää itsestäsikin asioita joista et tiennytkään... 

Tässä joitakin testejäni viimeaikaisilta leikkikentiltä... 

Testejä akvarellivärein synteettiselle "paperille" nimeltään Lanavanguard (YUPO) ...

Olen aina halunnut kokeilla synteettistä "paperia" nimeltä YUPO ja löysin vastaavan nimeltää Lanavanguard. Tässä vesi ja väripigmentit jäävät lillumaan materiaalin (polypropyleeni) pinnalle, ja kestää aikansa kunnes vesi on haihtunut. Sillä aikaa tapahtuu ihmeitä: syntyy kummallisia muotoja, jännittäviä pintakuvioita... Jos pidät niistä voit myöhemmin yrittää jatkaa kuvan tekemistä. Seuraava kostea siveltimenveto tosin pyyhkäisee aikaisemman värikerroksen pois. Hyvä puoli on taas, että näin voit pestä tarkoituksella pois osan, tai jopa koko pinnan! Jotkut YUPO-akvarellini ovat jo läpäisseet seulan ja sujahtaneet Portfoliooni, tässä näytän eri tyyppisiä koepaloja. 

Kokeilinpa narutekniikkaa vesiväreillä...

Löysin tämän supernopean tekniikkalajin internetistä, ja pitihän sitä kokeilla. Inspiroivaa! Sopisi hyvin vaikka onnittelukorteiksi... tai yhteiseksi puuhaksi lasten / lastenlasten kanssa. Innostus on taattu! 

Pastellimaalaus

Pitihän minun pastellimaalaustakin kokeilla - sekä perinteisin liiduin että nerokkain PanPastel -värein. Samalla piti tietysti hankkia pastellimaalaukseen sopivaa paperia. Tässä ensimmäisiä töitäni vuosien takaa - nyt värit ovat lojuneet käyttämättöminä pitkään - pitäisiköhän taas ottaa esille...? 

Encaustik-mehiläisvahamaalaus...

Tätä antiikkista mediumia voidaan nykyisin käyttää modernein välinein , periaate on kuitenkin sama: mehiläisvahaa + pigmenttiä + lämpöä. Sulatan värin maalaus"silitys"raudan pohjaan ja silitän sen nopeasti korttipohjalle. Toistaiseksi kokeiluni ovat rajoittuneet tähän. Ei sovi kontrollifriikeille!